6 Januari 2015

Släck ljuset med klockan

Purfärska start-up-bolaget Lefwander Digital Electric (LDE), som aspirerar på att bli en gamechanger inom belysningsbranschen med både digitala och fysiska produkter kom till oss på Prototyp och ville få ut en första digital produkt. Tanken var enkel, en så ren och smidig iPhone-app som möjligt för att kontrollera “smarta lampor” från Philips Hue.

Övriga appar på marknaden krånglade till funktionaliteten och navigationen onödigt mycket, medan LDE menade att som användare vill främst av allt snabbt kunna kontollera ljusstyrkan och inte en massa andra parametrar.

Lagom till årets mörkaste dag var lösningen färdig. En app med tydliga influenser från Text-TV:s legendariska gränssnitt och där det utmärkande draget, utöver minimalitisk design och funktion, är att användaren via iPhone:s “hemskärm” (notice center) snabbt kan komma åt funktionaliteten utan att explicit öppna appen.

Av bara farten såg vi till att anpassa appen också för kommande Apple Watch, så nu väntar vi bara på att klockan kommer ut i handeln så att vi får se om appen verkligen funkar även där.