24 Oktober 2018

LoveBox

Vad var iden?

Vår idé var att bygga en jukebox med vilken man skulle kunna spela vänners publika spotifylistor i kontorets Sonos-högtalarsystem.

Hur blev det?

Det gick grymt bra! Vi byggde jukeboxen av en trälåda, en touchscreen och ett par knappar som vi kopplade samman med en raspberry PI.

Skärmen gjorde det möjligt för användaren att välja mellan olika vänners spotifykonton och med knappar som kan spela, pausa och hoppa till nästa låt .

Under arbetets gång insåg vi att vi skulle bli tvungna att ta bort integreringen med Spotify, eftersom att det fanns vissa begränsningar med Spotifys API. Istället valde vi att endast låta skärmen visa den låt som spelas just nu.

Vad lärde vi oss?

I slutändan blev projektet en påminnelse om hur viktigt det är att börja i litet och att verifiera gångbarheten av alla tekniska delar innan man påbörjar byggprocessen. Det är även viktigt att ta sig tid att diskutera olika val och tillvägagångssätt med de andra i teamet innan man fattar några beslut. Särskilt när tid är en bristvara kan det vara ett sätt att undvika att göra misstag.

Att definiera delkomponenternas ansvarsområden och gränssnitt, istället för en specifik teknologi, gör det mycket lättare att koppla ihop dom olika komponenterna och man kan sedan välja den bästa teknologin för just det ansvarsområdet.